Zeventien finalisten voor IFOY Awards 2024: in het teken van automatisering en efficiëntie

De International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Awards 2024 presenteren de zeventien finalisten die in april meedingen naar een bekroning bij deze toonaangevende wedstrijd voor de intralogistieke sector. De finalisten moeten inspelen op de steeds grotere vraag naar efficiëntie, schaalbaarheid en toekomstgerichtheid. 

De Agilox-‘zwerm’ bij BMW is een project rond bevoorrading met mobiele robots voor de werkstations in de carrosserieafdeling van de BMW-fabriek in Regensburg.

Still dingt mee met het geïntegreerde productie- en magazijnsysteem dat het ondersteunt voor cosmeticafabrikant Beiersdorf.

Safelog zoekt het eveneens in de automobielsector: het bedrijf bouwde een vloot uit met 350 AGV’s en diverse pick-by-lightsystemen voor de fabriek van Mercedes-Benz in Sindelfingen.

De nieuw ontwikkelde ESR 1200 van Crown met een hefcapaciteit van twee ton en een hefhoogte van 14,2 meter maakt indruk met zijn holistische benadering van duurzaamheid en productiviteit.

Met de EJC 112i van Jungheinrich stuurt de jury een universeel inzetbare lithium-ion elektrische pallettruck met een hefvermogen tot 1,2 ton en een hefhoogte van 4,7 meter de race in.

De Induros autonome transportrobot van Innok Robotics voor ladingen tot 700 kilogram kan buiten, binnen of in combinatie worden ingezet, ongeacht het weer, slechte grondomstandigheden en andere obstakels.

De SOTO van Jungheinrich pioniert met een nieuw grijperconcept en de industriële communicatiestandaard VDA 5050 voor gebruik in gemengde wagenparken.

Still doet ook mee met de EXV iGo-serietruck. Deze truck biedt de mogelijkheid hem als stand-alone of in gemengd bedrijf te gebruiken, parallel met handmatig bediende trucks, of om indien nodig over te schakelen op handmatige bediening.

HWArobotics heeft dan weer de finale bereikt met zijn SLS600 3D-shuttle robotsysteem voor ladingen tot 50 kilogram.

SSI Piece Picking van SSI SCHÄFER is een robotcel voor het orderpicken van afzonderlijke artikelen.

De geavanceerde iCP Carriage Plate Scale met Weighing in Motion Technology van de Nederlandse fabrikant Ravas maakt weegstops en onderbrekingen tijdens het rijden overbodig.

Globe Fuel Cell Systems presenteert het Globe XLP80 brandstofcelaggregaat op waterstof voor gebruik in vorkheftrucks van 2,5 tot vijf ton. Deze power pack is met name geschikt voor de zware industrie, de drankenindustrie en logistieke dienstverleners.

De 3D-ultrasone sensor Toposens Echo One van Meysens, die de echolocatietechnologie van een vleermuis nabootst, is een primeur in het vermijden van botsingen voor mobiele robots in omstandigheden waarin optische sensoren op hun limieten zouden stuiten.

Ook werden vier start-ups genomineerd voor een IFOY-award:

Box ID Systems met de BOX ID ProcessGuard

Brightpick met de  Brightpick Autopicker

CIP Mobility met het mocci Smart Pedal Vehicle

Cybrid met het Cybrid Exoskeleton

De IFOY-kandidaten worden ‘live’ getest tijdens het Test Camp Intralogistics op 10 en 11 april. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 juni, in het Oostenrijkse Baden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo