Zuidnatie bouwt nieuw magazijn voor staalbehandeling

Het Antwerpse Zuidnatie gaat komende zomer van start met de bouw van een magazijn voor de bewerking van staal. In het Zuidnatie Slitting Center (ZSC) kan staal tot 32 ton versneden worden. Met de nieuwe installatie gaat een investering van 13,5 miljoen euro gepaard. 

Zuidnatie behandelt al decennialang rollen staal (coils) van over heel de wereld die naar de
haven van Antwerpen komen. De toevoeging van het behandelingsmagazijn zorgt ervoor dat de klanten een totaalpakket aangeboden krijgen: van zeeschip tot versnijding. Na het slittingsproces vertrekt het staal naar de eindconsument. Het magazijn krijgt een totaaloppervlakte van 5500 m² en wordt naast opslagplaats ingedeeld met een snijmachine en rolbrug. Het is een van de grootste investeringen van Zuidnatie in de afgelopen jaren.

De nieuwe machine kan rolgewichten tot 32 ton behandelen met een breedte tot 1,65 meter. Het transport van zulke zware coils is enkel mogelijk per zeevervoer, waardoor het ZSC het eerste staalservicecenter in Europa wordt op een terminal waar deze gewichten behandeld kunnen worden. De machine kan de staalrollen tot 3 mm snijden.

Behandeling van de coils op de terminal minimaliseert het benbodigde transport en haalt ook de CO2-uitstoot haar beneden. Het magazijn wordt bovendien afgewerkt met zonnepanelen, waarbij de opgewekte energie onder andere gebruikt wordt voor de werking van het nieuwe magazijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo