Wallonië begint met verbreding kanaal Nimy-Blaton

De werkzaamheden voor de verbreding van het kanaal Nimy-Blaton zijn begonnen. Als alles volgens plan verloopt, zal het kanaal tegen eind 2026 plaats bieden aan schepen van 2000 ton (ECMT Va-klasse) in plaats van de huidige 1350 ton.

Deze werkzaamheden zijn gestart om optimaal te profiteren van de mogelijkheden van het kanaal Seine-Nord, dat tegen 2030 de bekkens van de Seine, de Schelde, de Maas en de Rijn met elkaar zal verbinden. De werkzaamheden bestrijken een traject van 3300 meter en vinden plaats in drie fasen: 2024, 2025 en 2026. Zoals Stéphane Vercruysse (directeur studies waterbouwkundige werken bij de Waalse Overheidsdienst) uitlegt, zal het kanaal op vijf verschillende punten worden verbreed en zullen verschillende bochten worden hersteld om bredere en langere boten veilig te laten passeren.

Tijdens elke fase van de werken wordt een deel van het kanaal drooggelegd om de verbredingszones te kunnen uitgraven, maar het verkeer wordt niet onderbroken. Het verkeer wordt gewoon om de beurt geregeld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo