DKV-portaal gaat Live

Binnenkort komt DKV met DKV Live, een telematicasysteem met Track&Trace en Estimated Time of Arrival. Hiermee krijgt de gebruiker real-time zicht op de aanleverketen. Verder geeft DKV Live routeplanning op basis van kaartgegevens van Here. 

Voor het eerst brengt DKV een telematicabox op de markt die een lokalisatiefunctie combineert met een analyse van bepaalde parameters van de voertuigen. Bij de routeplanning wordt voor het bepalen van het dichtstbijzijnde en voordeligste tankstation tevens rekening gehouden met de aanwezige brandstof in de truck en eventuele klant-specifieke tankkortingen.

Het kastje wordt aan de Fleet Management Interface van de truck gekoppeld, en de informatie wordt via de cloud verwerkt en doorgestuurd zodat alle gegevens in real time via de DKV Live portal zijn te bevatten. Hieronder valt bijvoorbeeld het real-time volgen van leveringen en wagenparken. “Op die manier kunnen nieuwe mogelijkheden en producten, zoals exacte bepaling van verwachte aankomsttijden de helderheid van vervoer aanmerkelijk vergroten, wat dan weer effectieve kosten- en CO2-besparing oplevert”, zegt Hans Cousserier, Sales Team Leader DKV Benelux.

Voor de tweede helft van dit jaar staan zullen chauffeurs en verladers via de DKV Live app kunnen communiceren en zal DKV Live als portal uitgroeien tot een all-in oplossing voor fleet management.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo