Voormalige GM-site in Antwerpen wordt hotspot circulaire economie

NextGen District is de nieuwe naam voor de voormalige site van General Motors in het havengebied. Het wordt geen logistieke hub, Port of Antwerp wil van het terrein van 88 hectaren een hotspot maken voor circulaire economie. Het gaat nu op zoek naar bedrijven binnen de circulaire proces- en maakindustrie, die de site verder willen invullen om op die manier bij te dragen aan de transitie naar een klimaatneutrale samenleving.

NextGen District, de nieuwe naam voor de voormalige Churchill Industrial Zone, neemt de 88 hectaren grote voormalige site van General Motors in. Dit is, één van de laatste grote beschikbare terreinen in de haven die dankzij de gunstige ligging vlakbij de grootste chemische cluster van Europa veel mogelijkheden biedt. Port of Antwerp koos er bewust voor om deze grote zone vrij te maken voor circulaire economie en zet op die manier een verdere stap in de transitie naar een duurzame en klimaatneutrale samenleving. Daarbij worden ook kansen gegeven aan zowel grote spelers als aan startups.

NextGen District wordt een industriële site waar ‘end-of-life-producten’ een tweede of derde leven krijgen, circulaire koolstofoplossingen onderzocht worden en men experimenteert met hernieuwbare energie. Het district omvat een proeftuin waar startups de ruimte krijgen om verder te groeien, met daarnaast nog terreinen van verschillende groottes gericht op chemische, industriële spelers. Om de site zo duurzaam en optimaal mogelijk te ontwikkelen, Onderzoekt Port of Antwerp nu welke diensten en voorzieningen collectief georganiseerd kunnen worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo