Fiat Ducato was Europa’s bestverkochte lichte bedrijfsvoertuig in 2020

In 2021 viert de Fiat Ducato zijn 40e verjaardag, maar dat is niet de enige reden tot feest bij het Italiaanse merk. Uit de jaarcijfers van 2020 blijkt immers dat de grote bestelwagen van Fiat Professional het bestverkochte lichte bedrijfsvoertuig – van alle segmenten – op de Europese markt was.

De Ducato is sinds 2014 leider in zijn segment en het best verkochte lichtebedrijfsvoertuig van 2020. In het totaal kochten ongeveer 150.000 klanten een Ducato het afgelopen jaar. Dat zijn 7,6% meer eenheden dan in 2019, waarmee de Ducato een marktaandeel in zijn segment scoort van 20,5%, een stijging met 3 procentpunten in een dalende markt.

Later dit jaar volgt met de e-Ducato een 100% elektrische uitvoering. Die zal beschikbaar zijn in alle koetswerkvarianten met hetzelfde laadvolume als de conventionele Ducato, van 10 m³ tot 17 m³, en een laadvermogen tot 1950 kg. Er zullen ook verschillende batterij-opties worden aangeboden, met een bereik van 200 tot meer dan 330 km, zij het wel in stadscyclus.

Lees alles over Fiat Belgium NV

Fiat Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo