Euro NCAP: Fiat Ducato veiligste LCV op de markt

Euro NCAP wil de veiligheid zien verbeteren van de bestelwagens op onze wegen en test daarom sinds vorig jaar het leeuwendeel van het aanbod op de actieve veiligheidssystemen. Er is veel verbeterd op een jaar tijd, maar toch blijft één LCV achterhinken.

Binnen enkele jaren zullen ook LCV-fabrikanten verplicht worden om enkele actieve veiligheidssystemen standaard uit te rusten, zoals al het geval is voor personenwagens, maar Euro NCAP wil de merken in de tussentijd al aanzetten om harder te werken aan de veiligheid. Vorig jaar waren er nog 5 bestelwagens die niet voldeden aan de eisen van Euro NCAP, dit jaar is het er nog maar eentje.

Nissan blijft hangen

Het is de Nissan Interstar die in de ‘Not Recommended’-categorie belandt vanwege het gebrek aan noodremhulp. De nauw verwante Renault Master heeft dat wel en haalt dus brons, net als de Opel Movano. De Renault Trafic, die onlangs een facelift kreeg, klimt naar een zilveren medaille. De Ford Transit, Transit Custom en de elektrische E-Transit halen alledrie goud.

Fiat Ducato krijgt platina

Maar er is één LCV die zich in positieve zin onderscheidt van de massa: de Fiat Ducato. Het is namelijk de enige die een Platinum Award krijgt van Euro NCAP, dankzij een goed werkende noodremhulp met fietser- en voetgangerherkenning. De technisch identieke Peugeot Boxer en Citroën Jumper hebben deze verbeteringen echter niet gekregen, en blijven dus steken op brons. De volledige Euro NCAP-ranking kan je hier bekijken.

Lees alles over Fiat Belgium NV

Fiat Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo