VK: cabotage binnenkort versoepeld?

In een poging om de huidige tekorten in de aanvoerketens aan te pakken, overweegt het Verenigd Koninkrijk de cabotageregels te versoepelen en het voor Europese vervoerders en chauffeurs gemakkelijker te maken om te werken.

Het klinkt als paniekvoetbal: Her Majesty’s Government is afgelopen donderdag een online raadpleging begonnen over een mogelijke versoepeling van de cabotageregels in Engeland, Schotland en Wales. Het voorstel dat ter tafel ligt, zou een bestuurder toestaan gedurende twee volle weken onbeperkt cabotageritten te maken na het lossen van ingevoerde goederen. Op dit moment zijn dergelijke ritten beperkt tot twee per zeven dagen.

Als de raadpleging (die donderdag wordt afgesloten) succesvol is, zou de maatregel aan het eind van het jaar in werking treden voor een periode van zes maanden. Dat is echter te laat voor de eindejaarsfeesten en de bijhorende pakjesgekte… De andere maatregelen die de toegang tot de Britse markt voor Europese transporteurs beperken, blijven van kracht, met name wat het testen betreft. Dit weerhoudt Michael Reul (directeur van de UPTR) er niet van om met zijn gebruikelijke humor te reageren: “De Britten werd Brexit verkocht om hen te beschermen tegen het Europese blauwe gevaar en nu is het volle kracht vooruit: alle grenzen zijn open en Europese vrachtwagens krijgen de rode loper. Binnenkort zullen Europese vrachtwagens zelfs rechts kunnen rijden!”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo