IVECO S-Way TurboStar Special Edition: eerbetoon aan de Turbostar

Van 1984 tot 1993 maakte IVECO furore met de TurboStar, de opvolger van de Turbo-reeks die meer dan 50.000 klanten lokte. Om dit iconische model van zijn geschiedenis te eren, presenteerde IVECO de S-Way TurboStar Special Edition op de Italiaanse Grand Prix van het FIA European Truck Racing Championship.

De TurboStar startte zijn carrière met een zescilinder (de 190.33), maar doorheen de jaren nam het vermogen steeds toe, met als hoogtepunt de 190.48 met een 420 pk sterke V8. De goed uitgeruste versies kon je herkennen aan de geel-rood-blauwe strepen, een kleurstelling die zijn comeback maakt met deze nieuwe IVECO S-Way TurboStar Special Edition.

570 pk

Er is geen V8 meer te vinden in het motorengamma van IVECO, maar dat betekent niet dat de S-Way TurboStar Special Edition vermogen tekort komt. Zijn Cursor 13-motor is een zescilinder met liefst 570 pk. Verder krijgt het model de geautomatiseerde Hi-Tronix 12-bak, boven- en zijspoilers, full ledkoplampen, bandenspanningscontrole, automatische klimaatregeling met parkeercooler en nog heel wat uitrusting.

Chroom en rood fluweel

Aan de buitenkant komen naast de driekleurige strepen ook de rode en metallic grijze kleuren terug, terwijl de deurgrepen en velgen zijn verchroomd. De grille en de achteruitkijkspiegels hebben dan weer een metallic effect, terwijl er een bullbar op de bumpers zit en het dak extra verlichting krijgt. Binnenin krijgt de IVECO S-Way TurboStar Special Edition een rood fluwelen bekleding met lichtgrijze stiksels. Het originele TurboStar-logo is geborduurd terug te vinden op verschillende plekken in de cabine.

De IVECO S-Way TurboStar Special Edition is in eerste instantie bedoeld voor Italië en Frankrijk, maar bij genoeg animo komt het speciale model ook naar België.

Lees alles over

video

Iveco X-Way en wereldrecordhouder eDaily illustreren het zware bouwgamma van Iveco

Iveco presenteerden tijdens Matexpo twee voertuigen: de X-Way en de nieuwe eDaily. De X-Way heeft als onroad-truck met offroad-capaciteiten de flexibiliteit om het voertuig af te stemmen op de specifieke vereisten van de klant. Met zijn Hi-Traction – de hydrostatische voorwielaandrijving die tijdelijk voor extra tractie zorgt – kan hij ook de laatste kilometer op […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo