DKV Mobility introduceert tank- en oplaadkaart van gerecycleerd materiaal

DKV Mobility introduceert een nieux soort tank- en oplaadkaart binnen de transportsector. Deze keer gaat het niet over een bredere dienstverlening, wel over de kaart zelf: die bestaat voor 90% uit gerecycleerd materiaal. Dit betekent een afname van 42% aan CO2-emissies per kaart in vergelijking met conventionele PVC-kaarten.

Hiermee komt DKV Mobility tegemoet aan het mondiale probleem van plastic afval en draagt bij aan een circulaire economie. In tegenstelling tot PVC komen er tijdens de totale levensduur van gerecycleerd PETG geen schadelijke stoffen vrij. Gerecycleerd PETG wordt gewonnen uit geregistreerde en gecontroleerde postindustriële afvalbronnen uit Europa. De kaarten worden geproduceerd in een Oostenrijkse fabriek die volledig op herwinbare energie draait.

Deze kaarten hebben alle vereiste kwaliteitstests op hitte- en buigresistentie doorstaan en komen vanaf 22 februari 2022 in omloop.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo