H.Essers wil nieuwe containerterminal bouwen in Bergen op Zoom

Precies een jaar geleden kondigde H. Essers de overname aan van de logistieke en transportactiviteiten van de Nederlandse Meeus Group uit Bergen op Zoom. De Limburgse logistieke speler heeft nu met de gemeente Bergen op Zoom een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van een perceel aan het Schelde-Rijn Kanaal. Daar plant H. Essers een nieuwe container terminal bouwen.

De nieuwe Markiezaat Container Terminal zal de bestaande binnenvaart terminal vervangen. “De huidige ligging is immers niet optimaal. Een eerste argument is de geluidshinder voor de buurtbewoners. Daarnaast betekent de binnendijkse ligging dat alleen kleinere schepen de terminal kunnen bereiken. De nieuwe terminal zal buiten de sluis gebouwd worden, en een grotere capaciteit hebben. Begin 2023 moet de bouw van start gaan, waarna de site in 2024 operationeel zal zijn”, aldus CEO van H.Essers Gert Bervoets. De nieuwe terminal krijgt een kademuur van 325 m lang en zal een capaciteit hebben van 250.000 TEU per jaar. H. Essers mikt onder meer op een rol als hinterland voor de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. Daarnaast plant H. Essers 220.000 m² aan magazijnruimte.

“De bouw van de nieuwe terminal sluit aan bij onze groeistrategie en onze ruimere positionering in Nederland. We willen onze klanten totaaloplossingen bieden, gaande van opslag en multimodaal transport tot value added services. Daarom investeren we voortdurend in systemen om onze aanpak efficiënter, veiliger en duurzamer te maken. En die strategie werpt zijn vruchten af, want de vraag naar onze logistieke oplossingen blijft toenemen. We hebben dus ook nood aan voldoende ruimte om aan die vraag tegemoet te blijven komen”, aldus Bervoets nog.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo