Continental breidt EcoPlus gamma uit met nieuwe trailerbanden

Het gamma Conti EcoPlus bevatte al banden voor de stuuras (HS3+) en voor aangedreven assen (HD3+). Voortaan kunnen klanten ook Conti EcoPlus HT3+ voor trailerassen bestellen. Zo is de derde generatie van Continentals familie van banden voor langeafstandstransport compleet.

Het EcoPlus gamma werd ontwikkeld met het oog op een lager brandstofverbruik en een langere levensduur. Continental gebruikte innovatieve rubbermengsels en een tweelagige constructie van het loopvlak om zowel de rolweerstand als de levensduur nog te verbeteren. “Dat is vooral te danken aan het geraffineerde productieproces met Fuel Saving Edge-technologie en het geoptimaliseerde lamellenpatroon. De nieuwe groefgeometrie verdeelt de druk doeltreffender over het hele loopvlak, met een uniformere slijtage als resultaat. Dat voorkomt eenzijdige slijtage of schade aan het karkas en behoudt zo de mogelijkheid tot loopvlakvernieuwing” aldus Hinnerk Kaiser, Head of Tire Development bij Continental. De EcoPlus HT3+ behaalde een A-score op het gebied van grip op natte wegen en heeft een 3PMSF-markering.

Lees alles over Continental Benelux BV

video

Continental Experience Circuit Zolder – Passion4Trucks Roadshow

Drie helden van de weg. Drie specialisten in hun vak. Ilka Robel van Van Dievel Transport, Peter Verslype van De Trekvogel en Niels Michiels van Transport Missiaen wisten zich te kronen tot grote winnaars van de online Continental Experience wedstrijd. Hun prijs? Een dag vertoeven op het Circuit Van Zolder…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo