[ADVERTORIAL] Ford Pro: One-stop-shop voor bedrijfsvloten

Ford Pro doet meer dan enkel bedrijfsvoertuigen zoals de E-Transit verkopen. Het omvat ook de financiering, service, softwareplatforms en zelfs de laadinfrastructuur voor elektrische LCV-vloten. En daarmee is Ford pionier in de sector.

Ford beseft dat de omschakeling naar elektrisch rijden meer inhoudt dan enkel batterijen plaatsen in een bestelwagen. Het omvat voor de bedrijven ook een volledig nieuwe manier van werken en leren omgaan met de laatste technologie, om zo de targets qua digitalisatie en verlaging van de CO2-uitstoot te halen. Het correct opladen van een vloot is bijvoorbeeld een van de grootste uitdagingen van elektrisch rijden, maar ook qua telematica staat de wereld niet stil en kan je steeds meer informatie van je vloot verzamelen in realtime. Om dit allemaal onder één dak te krijgen, heeft Ford zowel zijn interne kennis versterkt als strategische partnerschappen afgesloten om een one stop-shop te ontwikkelen voor LCV-vloten met de naam Ford Pro. Hiermee is Ford de eerste die een totaalpakket kan aanbieden en neemt het een voorsprong op de andere merken binnen de LCV-sector.

Financiering, voertuigen, software, opladen en onderhoud
Ford Pro rust op 5 pijlers om bedrijven te helpen hun uptime te maximaliseren en dus te ontzorgen wat hun voertuigen betreft. Het gaat dan over financiering, de voertuigen zelf, software, opladen en onderhoud. Door al deze aspecten samen te voegen, kunnen bedrijven 10 tot 20% kosten besparen voor hun vlootbeheer dankzij de grotere inzetbaarheid van de voertuigen en de versimpelde administratie. En dat geldt niet enkel voor grote vloten, ook kleinere bedrijfsvloten kunnen gebruik maken van Ford Pro. Voor de financiering en de laadinfrastructuur vertrouwt Ford op partners, de rest gebeurt volledig in-house.

Ford Pro Telematics
Met Ford Pro Telematics hou je als vlootbeheerder niet enkel de afgelegde kilometers en het vebruik in het oog, je kan ook in realtime zaken als het rijgedrag van de bestuurder of de status van de bestelwagen in het oog houden. Zo kunnen preventief onderhoud en ook eventuele herstellingen sneller ingepland worden – dankzij het serviceplan van Ford, uiteraard – en kan je stappen ondernemen om de verkeersveiligheid en het verbruik van de vloot te verbeteren. Het telematicasysteem van Ford is compatibel met alle nieuwste voertuigen, zowel met verbrandingsmotor als elektrisch, maar ook met oudere voertuigen én voertuigen van andere merken via een aparte modem. Zo zijn ook gemengde vloten volledig gedekt door Ford Pro Telematics.

Ombouw op maat
Tenslotte levert Ford Pro natuurlijk ook nog altijd de voertuigen. Met als doel een elektrische versie te hebben van elk LCV-model tegen 2024, werd de dienst samen met de elektrische E-Transit gelanceerd en liet Ford ook al de E Transit Custom zien voor 2023. Voor meer specifieke toepassingen staat Ford Pro ook in voor de ombouw van zijn LCV’s, of het nu in-house gebeurt voor bijvoorbeeld bouwovertuigen of koelwagens, of via de erkende Qualified Vehicle Modifiers (QVM) die voor een gespecialiseerde ombouw op maat kunnen zorgen met een gegarandeerd kwaliteitsniveau. Zo kan élke LCV-vloot terecht bij Ford Pro.

 

In de Ford Pro Telematics-software kan je alle gegevens zien van het voertuig, van batterijstatus tot rijgedrag

 

 

 

 

https://nl.commercialsolutions.ford.be/ford-telematics

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo