Linde trekt hefvermogen elektrische trucks op tot 18 ton

Elektrisch aangedreven heftrucks moeten niet meer onderdoen voor hun evenknieën met verbrandingsmotor. Dat bewijst de nieuwe serie E100- E180-heftrucks van Linde Material Handling. Deze elektrisch aangedreven trucks kunnen 10 tot 18 ton transporteren. 

De nieuwe elektrische vorkheftrucks zijn vooral toegespitst op zware (binnen)toepassingen, en zijn dan ook gegeerd bij bedrijven uit de hout-, staal-, steen- en drankenindustrie, naast ook grote meubelhuizen. De E100 – E180 heftrucks zijn volgens de fabrikant emissievrij, geluidsarm, eenvoudig in onderhoud, flexibel in gebruik, nauwkeurig én wendbaar. Ze kunnen bovendien ook op elk moment tussen loodzuur- en lithiumionbatterijen wisselen, zonder dat er wijzigingen moeten plaatsvinden aan de hardware van de truck.

De kracht wordt geleverd door vier verschillende motoren. Voor het ontwerp heeft Linde zich gebaseerd op de bestaande serie elektrische 8-tonners, met onder meer een dubbele aandrijving en hefhydrauliek, alsook met twee batterijen en een losgekoppelde, op rubber gemonteerde cabine. In vergelijking met diezelfde 8-tonners is wel voor meer zichtbaarheid gezorgd, met een dak uit gepantserd glas en grote glasoppervlakken aan alle zijden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo