Nieuwe functieclassificatie: de tijd dringt (al)

De soms gespannen discussies tussen de sociale partners hebben afgelopen donderdag uiteindelijk geleid tot een definitief akkoord in het paritair comité: de nieuwe functieclassificatie (en de bijbehorende nieuwe loonschaal) treedt zoals gepland op 1 januari 2023 in werking. De late datum waarop het definitieve akkoord werd bereikt, laat de transportbedrijven echter weinig tijd om zich te organiseren.

Concreet moeten alle ondernemingen vóór 1 januari volgend jaar al hun arbeiders indelen in één van de vier klassen die hun basisuurloon zullen bepalen. Deze informatie moet schriftelijk aan het personeelslid worden meegedeeld en uiteraard op de dienstfiches en loonfiches worden vermeld.

Gelukkig heeft het Sociaal Fonds Transport & Logistiek enkele praktische instrumenten ontwikkeld voor vervoerders. Voor niet-bestuurders (bv. vorkheftruckchauffeurs) kan hier een verklarende brochure worden gedownload. Voor het rijdend personeel heeft het SFTL een tool ontwikkeld waarmee zij door het beantwoorden van tien vragen over hun profiel in een van de vier loonklassen kunnen worden ingedeeld. Dit instrument is hier beschikbaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo