Ivemar neemt eerste hybride Scania in gebruik

De combinatie van beperkte uitstoot, stilte en range van de nieuwe hybride trucks van Scania wist Ivemar te overtuigen. Het Brabantse bedrijf nam recent zijn eerste P320 Hybrid in gebruik.

 

Ivemar is gespecialiseerd in transport en opslag van zowel geconditioneerde goederen als niet-geconditioneerde goederen die een speciale zorg of behandeling vereisen. Het bedrijf beschikt over twee magazijnen in Saintes en Eigenbrakel en doet ook fijnmazige distributie van temperatuurgecontroleerde farmaceutica, met TAPA- en GDP-certificering, en verse producten voor onder andere biologische supermarkten. Het is specifiek voor de laatste activiteit dat Ivemar zijn eerste hybride Scania in dienst genomen heeft. 

“De winkels van onze klant liggen vaak in stadscentra, waar een beperkte uitstoot en stilte belangrijk zijn. Hybride vrachtwagens zijn daarvoor ideaal. In veel gevallen kunnen ze de veelbesproken ‘last mile’ volledig elektrisch afleggen en daardoor hun impact op de omgeving zo klein mogelijk maken. Onze eerste hybride Scania is bovendien volledig Piek-gecertificeerd met onder andere een speciale vloer en een stille koelcompressor, om ook stil te kunnen laden en lossen,” aldus Yves Smets, zaakvoerder van Ivemar. De nieuwe P320 Hybrid komt dus een vloot van zo’n 70 voertuigen vervoegen, waarvan de meeste door Scania Huizingen worden geleverd. 

De hybride aandrijflijn bestaat uit een Scania DC09 dieselmotor die gekoppeld wordt aan een elektromotor die de aandrijflijn ondersteunt en ook helpt bij het wegrijden en accelereren. In vergelijking met een traditionele aandrijflijn kan tot 40% brandstof bespaard worden in stedelijke gebieden. Hoe de nieuwe hybride vrachtwagen het in de praktijk doet, wordt met dit eerste exemplaar proefondervindelijk onderzocht. Maar daarnaast is Ivemar ook overtuigd van de kwaliteiten van de meer traditionele trucks van Scania. Yves Smets: “Ook de niet-hybride modellen met dieselmotor scoren uitstekend op het vlak van verbruik en uitstoot, dankzij hun efficiënte aandrijflijn en goede stroomlijn. We hebben er op dit moment nog 6 in bestelling. Het mooie bij Scania is dat onze chauffeurs ze bijzonder appreciëren en ze daardoor een extra argument vormen voor chauffeurs om bij ons te komen werken. We zorgen dan ook altijd voor een uitrusting van hoog niveau, met een mooie aankleding en extra’s als een koffiezet aan boord.”

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo