Katoen Natie en MLSO schikken jarenlang dispuut over logistiekterreinen in Waaslandhaven

De Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), die instaat voor het beheer van de terreinen in de Antwerpse Waaslandhaven, verkoopt vier logistieke terreinen aan Katoen Natie. Daarmee komt een einde aan een juridisch steekspel dat al geruime tijd duurt. Hoe de logistieke groep de terreinen zal invullen is niet duidelijk, want de aanwezigheid van enkele bedreigde diersoorten kan de ontwikkeling alsnog belemmeren. 

De beslissing om de vier percelen te verkopen aan Katoen Natie werd goedgekeurd tijdens de laatste Vlaamse ministerraad van het jaar, weet het nieuwsplatform Flows. MLSO verkoopt de vier logistieke percelen aan Katoen Natie in het kader van een dading. Over drie percelen geldt al jaren een juridische strijd. Jarenlang maakten de terreinen deel uit van een erfpachtconstructie tussen het chemiebedrijf Lanxess en Katoen Natie Bulk Terminals. MLSO zag op die manier zijn voorkooprecht voor terreinen in de Waaslandhaven geschonden. Met de dading die uitmondt in de verkoop van de terreinen aan Katoen Natie komt een einde aan een juridisch kluwen.

Over de modaliteiten van de verkoop heerst na afloop van de procedure discretie bij de betrokken partijen. Wel is te horen dat dergelijke rechtszaken eerder uitzonderlijk zijn. Wat Katoen Natie met de terreinen gaat doen is nog niet duidelijk. Het gaat om drie disparate terreinen van relatief beperkte omvang, waar de aanwezigheid van bedreigde diersoorten als de grauwe kiekendief de verdere uitbouw als logistieke site zou kunnen belemmeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo