Featured Video Play Icon

[VIDEO] DMH trekt het bos in!

Het in Weiswampach gevestigde DMH, dat geleid wordt door Daniel Hilgers, is actief in twee complementaire sectoren: de bosbouw en het transport, voornamelijk van hout. De eigen vloot van het bedrijf telt 65 gemotoriseerde voertuigen, waarvan 40 van Scania. Een twintigtal 6×4 V8 houtvrachtwagens en opleggers worden zwaar op de proef gesteld en kort opgevolgd door Scania concessiehouder Scantec in Kaiserbaracke (Amblève).

“De wortels van onze activiteiten gaan terug tot in 1986, toen mijn vader HITRA oprichtte na de overname van het bedrijf Niklaus Hilgers in Atzerath (Sankt-Vith), dat gespecialiseerd was in nationaal en internationaal transport,” herinnert Daniel Hilgers zich. “In 1992 lanceerden we de Luxemburgse structuur DMH in Weiswampach, waardoor we de bosbouw en houthandel aan onze activiteiten konden toevoegen. Vandaag de dag zijn bijna alle activiteiten gecentraliseerd in het Groothertogdom.” Bosbouw blijft een essentieel onderdeel van de dagelijkse activiteiten van DMH, met een eigen houtoogstmachinepark, waarbij hout op stam of langs de weg gekocht wordt voor doorverkoop aan zagerijen of andere verwerkingsbedrijven. Het transport dat dit met zich meebrengt, zorgt ervoor dat dit een activiteit is die centraal staat bij DMH, dat niet minder dan 65 trekkers en bakwagens en een honderdtal vlakke trailers heeft en daarnaast werkt met een twintigtal onderaannemers. Van de 65 eigen gemotoriseerde voertuigen dragen er 40 het logo van Scania.

V8 in overvloed

“Onze eerste Scania’s dateren van zo’n twintig jaar geleden, toen ik nog geen deel uitmaakte van het bedrijf,” zegt Daniel Hilgers. “Hoewel mijn vader meer gericht was op een ander merk, had hij er twee gekocht voor chauffeurs die zwoeren bij Scania. Nadat ik in het bedrijf kwam, kochten we steeds meer, en vandaag is Scania ons belangrijkste merk geworden. Tien van onze Scania trucks zijn 6×4 houtvrachtwagens, gecombineerd met dolly’s voor het transport van lange stammen, twaalf zijn 6×4 aanhangwagens, en de rest zijn standaard trekkers gecombineerd met vlakke trailers. De 6×4’s rijden veel binnen een straal van 300 km en de standaardtrekkers reizen tussen Zuid-Frankrijk en Noord-Duitsland, waarbij de trajecten zoveel mogelijk geoptimaliseerd worden. We laden bijvoorbeeld elke dag hout in de Landes, maar we rijden bijna nooit leeg naar daar. We vervoeren onder andere staal, bouwmaterialen en betonproducten, en door het gebruik van de vlakke trailers kunnen we onze trajecten makkelijker optimaliseren.”

Uitzonderlijke betrouwbaarheid en naverkoopservice

Op één voertuig na zijn alle 6×4’s 580 en 590 pk sterke V8’s met kranen. De andere Scania’s hebben 490 pk voor de oudere en 500 pk voor de nieuwere modellen. Om het laadvermogen te vergroten, probeert DMH het gewicht van zijn voertuigen zoveel mogelijk te beperken. Daarom kiest Daniel Hilgers altijd voor aluminium tanks en velgen. Een Retarder is ook standaard en de Highline cabine is bijzonder populair.

Zo’n groot aandeel Scania bij DMH is geen toeval. Allereerst zijn de rijkwaliteiten van de V8 in moeilijk terrein van onschatbare waarde en hebben ze zich daar ruimschoots bewezen. Maar Daniel Hilgers benadrukt ook de betrouwbaarheid van zijn Scania’s, de uitstekende verbruikscijfers en de service die hij van zijn dealer krijgt.

“Wij zijn één van de grootste klanten van Scantec in Kaiserbaracke en we krijgen een vijfsterrenservice! Ze zijn attent en zeer responsief. Al onze Scania-voertuigen zijn gedekt door onderhouds- en reparatiecontracten, wat betekent dat we niet voor vervelende verrassingen komen te staan.”

De tevredenheid blijft groeien. Tijdens het afgelopen jaar werden drie Scania-trekkers en drie 6×4 V8’s aan het wagenpark van DMH toegevoegd. Twee andere worden door Faymonville klaargemaakt en zullen begin volgend jaar geleverd worden.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Veiligheidssystemen inzetten op de werkvloer (tip Boplan) – Logistics.TV 36

Bij het inzetten van veiligheidssystemen op de werkplaats is het cruciaal dat de juiste systemen worden geïnstalleerd. Geen enkele situatie is immers dezelfde en een standaardoplossing bestaat niet. Om hierbij op zeker te spelen doorloopt Boplan samen met de klant de verschillende stappen die nodig zijn om de juiste keuzes te maken. Er wordt een […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo