Een veelzijdige Scania 4×4 voor de stad Spa

De stad Spa heeft zojuist een Scania P370B4x4 in ontvangst genomen. Hij heeft al veel diensten kunnen verlenen aan de sneeuwruimingsdienst, maar kan ook worden omgevormd tot een transportvoertuig voor de technische diensten van de stad.

Het door Scantec Liège geleverde voertuig is de eerste Scania in het gemeentelijk voertuigenpark. Michel Gobert, technisch directeur van de stad Spa: “We hadden een 4×4-vrachtwagen nodig die zowel voor containertransport als voor sneeuwruimen gebruikt kon worden. Gezien de ligging van de dorpen die deel uitmaken van de gemeente, met veel smalle straten en paden, wilden we een voertuig met compacte afmetingen. 4×4-vrachtwagens hebben echter vaak relatief hoge cabines. Dat was ook het geval met het voertuig dat aan vervanging toe was. Verschillende merken namen deel aan de openbare aanbesteding, maar Scania onderscheidde zich duidelijk omwille van zijn afmetingen en voldeed aan onze verwachtingen wat het motorvermogen en de uitrusting betreft.” De nieuwe Scania P370B4x4 is uitgerust met een inrichting voor verschillende sneeuwruimers en een strooibak, maar heeft ook een haakarm waarmee u in minder dan tien minuten van het ene type werk naar het andere kunt overschakelen.

En aangezien er in de winter van 2022/2023 nogal wat sneeuw is gevallen, is de Scania P370 snel aan het werk gezet. “De chauffeurs zijn opgetogen. Ze vertellen me dat hij goed overweg kan op sneeuw en dat de kleine afmetingen van zijn cabine een echte troef zijn,” voegt Michel Gobert eraan toe. Het voertuig zal ongeveer 15.000 km per jaar afleggen en zou ongeveer vijftien jaar in dienst moeten blijven.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo