Solucious gebruikt Thermo King connectiviteit

Solucious, de voedselbezorgingsdienst van de groep Colruyt, gebruikt Thermo King units voor zijn koelwagens, maar ook het telematica-aanbod Connected Solutions. Zo kan Solucious zijn zendingen in real time opvolgen, maar ook zijn leveringen proactief beheren.

De vloot van Solucious bestaat uit 140 lichte en zware voertuigen en 30 opleggers. Deze vloot is verspreid over zes regionale hubs en drie distributiecentra en wordt gevolgd via het connected platform van Thermo King. De telematicamodule werkt volledig autonoom, waardoor het wagenpark 24/7 kan worden gevolgd. “Onze wagenparkbeheerders gebruiken telematica dagelijks om ervoor te zorgen dat de koudeketen in elke fase van het traject in stand wordt gehouden. Dankzij de connectiviteit van Thermo King weten we te allen tijde de locatie van onze voertuigen en worden de koelinstallaties uitgebreid bewaakt. Van preventieve onderhoudsintervallen tot het bijhouden van bedrijfsuren en temperatuurinstelpunten, al deze gegevens zijn belangrijk voor een goed beheer van de koudeketen. Bovendien wordt alle informatie gearchiveerd voor traceerbaarheidsdoeleinden en beschikbaar gesteld aan onze kwaliteitsafdeling om vragen van klanten te beantwoorden”, legt Maxence De Vroey, fleet manager bij Solucious, uit.

Elk voertuig is ook uitgerust met het TracKing-systeem, waardoor Thermo King en zijn lokale dealer toegang hebben tot dezelfde informatie over het wagenpark van Solucious. Dit maakt snelle en efficiënte interventies mogelijk in geval van problemen, waarbij de klant naar de dichtstbijzijnde werkplaats wordt geleid of de meest geschikte acties worden aanbevolen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo