Ford test een E-Transit op waterstof

De ene na de andere fabrikant van lichte bedrijfsvoertuigen geeft informatie vrij over de tests die hij uitvoert met modellen die op waterstof rijden. Deze keer is het Ford en de E-Transit…

Het onderzoeksproject wordt gecoördineerd in het VK, waar een kleine vloot E-Transits is omgebouwd met een brandstofcel in plaats van een deel van de tractiebatterijen. Het doel is na te gaan of deze technologie een reële toegevoegde waarde kan bieden in toepassingen waar het energieverbruik belangrijk is, met name door een uptime te garanderen die vergelijkbaar is met die van een voertuig met een dieselmotor. Ford Pro werkt op dit gebied samen met vijf partners in het Advanced Propulsion Centre. Het e-commercebedrijf Ocado Retail zal als proefkonijn fungeren en acht voertuigen gedurende periodes van zes maanden gebruiken; het project moet in 2025 zijn afgerond.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo