Hasselaar Kurt Vanoppen jaar lang “Beste heftruckchauffeur van België”

Voor de 48-jarige heftruckchauffeur van Carglass was het zijn vijfde deelname aan de Belgian LindeCup. Zaterdag 17 juni streden 24 heftruckchauffeurs voor de titel op de terreinen van Motrac, importeur en distributeur van Linde heftrucks en magazijntrucks in België.

Om uit te maken wie de finale afgelopen weekend mocht rijden, werden alle deelnemers aan 2 praktijkproeven onderworpen: 1 waarbij precisie centraal stond, en 1 waarbij de focus voornamelijk op snelheid lag. Bij beide proeven was het ook belangrijk dat het parcours volledig correct werd afgelegd, zonder bijvoorbeeld de verschillende veiligheidskegels te raken. Aanvullend was er nog een theoretische test met vragen over veiligheid, waarbij elke fout bijkomende strafseconden opleverde.

De 5 deelnemers met de beste totaaltijden stootten vervolgens door naar de finaleproef. Hierin wist Kurt Vanoppen als snelste 6 bakken met de letters van Motrac in de juiste volgorde te plaatsen, voor titelverdediger Jimmy Vleminx en Paulo Costa.

“Het is een leuke ervaring om mee te maken,” aldus Vanoppen. “Ik maak er telkens veel plezier, en vind het uiteraard geweldig dat ik de LindeCup dit jaar heb kunnen winnen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo