Mercedes-Benz onthult eActros 600 op 10 oktober

De toekomstige elektrische vrachtwagen die Mercedes-Benz heeft ontwikkeld voor langeafstandstransport en die voorheen bekend stond als de eActros LongHaul, zal uiteindelijk de eActros 600 gaan heten en op 10 oktober officieel worden onthuld.

Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, heeft geen geheim gemaakt van haar ambities voor dit nieuwe elektrische model, dat volgens haar de meeste dieseltrucks in het langeafstandstransport zou kunnen vervangen. Afgezien van deze verklaring is er weinig nieuwe informatie doorgesijpeld over de technische specificaties van het beest, behalve dat de ‘600’ verwijst naar de capaciteit van de LFP-batterijen, die dus 600 kWh bedragen. Mercedes-Benz rekent erop dat dit genoeg is voor een actieradius van 500 kilometer (in ideale omstandigheden natuurlijk). De twee motoren in de elektrische as leveren een vermogen van 400 kW (en 600 kW op piek) en profiteren van de resultaten die de afgelopen maanden tijdens tests op de weg zijn behaald.

De eActros 600 krijgt ook een nieuw uiterlijk dat zich duidelijk zal onderscheiden van dat van de Actros met dieselmotor, veel meer dan dat van de eActros 300 en 400 die al op de markt zijn. De voorkant van de cabine zal stylingelementen bevatten van het prototype dat in 2022 op de IAA in Hannover werd tentoongesteld.

De eActros 600 zal in de fabriek in Wörth worden geproduceerd als trekker en in verschillende expeditieconfiguraties vanaf het moment dat hij in de verkoop gaat. De assemblage vindt plaats op de conventionele productielijn van de Actros, totdat de hoogspanningscomponenten die specifiek zijn voor elektrische aandrijving worden toegevoegd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo