Nieuwe spoorverbinding tussen Garocentre en de haven van Antwerpen

Duferco Logistique en Lineas hebben een nieuwe spoorverbinding ingehuldigd tussen La Louvière en Antwerpen. Eén keer per week vervoert een spoorshuttle, in eerste instantie met 15 wagons, goederen tussen de multimodale terminal van Garocentre naar de zeekades van de haven van Antwerpen.

“De ontwikkeling van deze nieuwe treinverbinding – naast de verbinding via binnenvaart -, maakt deel uit van de strijd tegen de klimaatverandering en de congestie op de weg. Dit verbreedt de waaier aan alternatieven voor het vervoer via vrachtwagens en geeft onze klanten de mogelijkheid om het meest geschikte transportmiddel te kiezen, afhankelijk van hun volume- en snelheidsvereisten”, legt Luk Denkens, Managing Director van Duferco Logistique, uit. “Deze spoorverbinding, waarvan de frequentie kan worden aangepast, biedt ook een interessante flexibiliteit in termen van volume, zowel om de dienstverlening aan klanten te garanderen in gevallen waarin de binnenwateren op het traject Charleroi – Antwerpen niet beschikbaar zijn, wat de laatste jaren helaas maar al te vaak het geval was, als om de capaciteit aan te passen aan de variabele vraag naar multimodaal vervoer”.

De initiële capaciteit van deze nieuwe verbinding is één retourrit van 15 wagons (45 containers) per week. De capaciteit kan snel worden verhoogd tot 25 wagons en drie ritten per week, afhankelijk van de vraag.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo