Ford start met de productie van de nieuwe Ford Transit Courier en Tourneo Courier

De productie van de volledig nieuwe Ford Transit Courier en Ford Tourneo Courier is nu van start gegaan in de Ford Otosan-fabriek in Craiova, Roemenië.

De eerste productie omvat diesel- en benzineversies van de nieuwe Ford Transit Courier en benzineversies van de nieuwe Ford Tourneo Courier. De elektrische E-Transit Courier, die eerder dit jaar werd onthuld, en de E-Tourneo Courier zullen beide volgend jaar in productie gaan. De stap maakt deel uit van het wereldwijde plan van Ford om snel elektrische voertuigen te ontwikkelen en tegen 2035 een emissieloze situatie te bereiken voor al zijn voertuigen in Europa.

De gloednieuwe Transit Courier is volledig geïntegreerd met Ford Pro’s connected software- en dienstenplatform dat gericht is op het verbeteren van de operationele efficiëntie met behulp van Ford Pro Software management tools. Klanten van de E-Transit Courier zullen ook profiteren van de laadoplossingen van Ford Pro.

Vorig jaar kondigde Ford Otosan een investering van 490 miljoen euro aan ter ondersteuning van de productie van de volledig nieuwe Courier-reeks in de nieuw verworven fabriek in Craiova. Deze investering komt bovenop de 300 miljoen dollar die Ford investeert in de fabriek waar ook de Ford Puma wordt geproduceerd. Deze investeringen zullen de capaciteit van de fabriek verhogen van 250.000 naar 272.000 voertuigen per jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo