Krone’s geloof in zijn geëlektrificeerde oplegger blijft groeien

Op de Solutrans beurs zal de Duitse fabrikant Krone een nieuwe versie van zijn geëlektrificeerde eTrailer oplegger tonen. Een dure oplossing, dat zeker, maar wel een die eindelijk een bruikbaar bedrijfsmodel zou kunnen vinden in combinatie met een elektrische trekker.

De eTrailer is een drie-assige oplegger, met een centrale eAxle aandrijfas. Deze heeft twee functies: hij ondersteunt de motor van de trekker en wint energie terug bij het remmen. “eMega Liner, eCool Liner en eDry Liner versies van de eTrailers worden momenteel gebouwd. We voeren praktijktests uit met onze klanten om de resultaten te controleren. Een eTrailer in combinatie met een dieseltrekker kan een brandstofbesparing van ongeveer 40-50% opleveren. In combinatie met een elektrische trekker wordt de actieradius verdubbeld of zelfs verdrievoudigd,” legt Krone-woordvoerster Lena Kamprolf uit.

De serieproductie van de eTrailer staat gepland voor 2025 in de Krone-fabriek in Werlte.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo