Scania start productie van elektrische R- en S-modellen

In navolging van haar voertuigen voor stadsgebruik start Scania nu de productie van een nieuwe serie zwaardere elektrische trucks met een bereik tot 390 kilometer. Voor de hele reeks worden ook nieuwe, efficiëntere batterijen geïntroduceerd.

De eerste nieuwigheid is de productie van de Scania R en S in bakwagen- en trekkerversies, uitgerust met een 400 of 450 kW elektromotor. Het voertuig kan worden opgeladen tot 375 kW. De maximale actieradius wordt geschat op 390 km, maar Scania geeft aan dat voor een vuilniswagen van 27 ton die is uitgerust met zes batterijpakketten, een actieradius van 350 km mogelijk is dankzij een verbruik van 1,3 kWh/km. Een uur opladen voegt dan een actieradius van 270 km toe.

Scania gaat ook door met de ontwikkeling van haar elektrische voertuigen voor stadsgebruik. Nieuwe batterijen geleverd door Northvolt hebben een levensduur van 1,5 miljoen kilometer en kunnen worden opgeladen tot 100% van het SOC-venster met dezelfde snelheid wanneer ze bijna vol zijn als wanneer ze bijna leeg zijn. Dit maakt oplaadtijden voorspelbaarder.

“We geloven dat de bezorgdheid over het opladen minder een probleem zal worden naarmate mensen meer leren over hoe accu’s eigenlijk werken,” zegt Fredrik Allard, vice president en hoofd elektrische mobiliteit bij Scania. “Bij het analyseren van gebruikspatronen blijkt vaak dat de overgrote meerderheid van de voertuigen alle actieradius heeft die ze nodig hebben, met een marge. Kippers en andere soorten forwarders leggen vaak minder dan 200 kilometer per dag af als ze in stedelijke gebieden worden gebruikt. Als ze bij hun depot worden opgeladen en de Scania Charging Access-service gebruiken om bij te laden, is de actieradius voor hen geen probleem.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo