Ford Otosan ‘revolutioneert’ zijn Transit Custom productiefabriek

Ford Otosan heeft de assemblagefabriek in Yeniköy ingehuldigd, die volgens Ford “een nieuwe standaard zet voor de autoproductie in Turkije”. 

Ford Otosan heeft de transformatie gevierd van zijn ultramoderne assemblagefabriek in Yeniköy, waar de nieuwe generatie Ford Transit Custom en Tourneo Custom wordt geproduceerd. De transformatie van de fabriek kostte 2 miljard euro. Dit omvat het massale gebruik van zonne-energietechnologie, stillere assemblagelijnen en end-to-end management aangestuurd door Artificial Intelligence. De productie van de elektrische voertuigen E-Transit Custom en E-Tourneo Custom begint volgend jaar. Het zal deel uitmaken van een duurzaamheidsstrategie die Ford Otosan moet helpen om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn in al zijn vestigingen in Turkije. Tegen 2025 zal de productiecapaciteit van de fabriek in Yeniköy 405.000 eenheden van de nieuwe generatie voertuigen van één ton per jaar bereiken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo