Featured Video Play Icon

Ford Pro en DHL Express: duurzaam groeien met nieuwe lading E-Transits [Advertorial]

De vloot van DHL werd onlangs verder vergroend met een levering van niet minder dan 100 Fords E-Transit. Een echte eye-catcher voor Ford Pro.

“De samenwerking met DHL Express loopt al meer dan 20 jaar”, zegt Koen Verest, Key Account Manager Fleet bij Ford Motor Company. “Deze samenwerking is nog nauwer geworden sinds de introductie van de E-Transit. Al vanaf de conceptfase zaten productontwikkelaars van Ford samen met DHL. Beide partijen zijn heel erg begaan met het klimaat. Ze hebben zichzelf dan ook zeer ambitieuze klimaatdoelstellingen opgelegd. Een zero-emissie wagens zoals de E-Transit kan hen daar zeker mee helpen”, besluit hij.

“Dankzij de 100 nieuwe bestelwagens is nu één derde van het DHL Express’ wagenpark in België geëlektrificeerd”, zegt Danny Van Himste, CEO DHL Express Belux. “Deze investering betekent een extra CO2-reductie van 2050 ton per jaar. Het doel is om in 2025 over een twee derde geëlektrificeerd wagenpark te beschikken. Onze samenwerking met Shell en Ford zal ons in staat stellen om verder te blijven vernieuwen en toont dat elke sector, en zeker de logistieke, kan en moet innoveren en evolueren naar een klimaatneutrale activiteit.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo