Featured Video Play Icon

[VIDEO] Scania op Zero Emission Xperience: “Soepel en comfortabel”

De twee elektrische voertuigen die Scania meenam naar de Zero Emission Xperience stopten nauwelijks met draaien. Toen ze uit de vrachtwagens stapten, waren de testers vooral onder de indruk van hoe gemakkelijk het was om te rijden.

“Als je heel rustig rijdt, merk je hoe je energie terugwint en het rijbereik vergroot”, zegt Loïc Laoureux van Transport Mervielde. “Voor ons werk op de langeafstand is deze elektrische truck nog geen oplossing. Wij hebben toch een rijbereik nodig van 400 à 500 km. En we hebben ook nog geen laadinfrastructuur in het bedrijf.”

Voor Bram Macharis van Transport Macharis is vooral het aangename gevoel van het soepele en het comfortabele van een elektrische vrachtwagen opgevallen na een rit met de Scania 25P BEV. “Wij hebben alleen trekker-opleggers en combi’s in het bedrijf en denken er aan om een elektrische trekker te kopen”, zegt hij. “Voor shuttlewerk moet dat zeker haalbaar zijn.”

De testvoertuigen

Scania 25P 6×2*4 BEV

 • Totaalgewicht 28.000 kg
 • Elektromotor 230 kW (310 pk)
 • Koppel 1.300 Nm (piek 2.200 Nm)
 • Versnellingsbak met 2 versnellingen
 • Pakket met 9 batterijen 300 kWh
 • Maximaal laden 150 kW

 

Scania 25P 4×2 BEV

 • Totaalgewicht 21.000 kg
 • Elektromotor 230 kW
 • Koppel 1.300 Nm (piek 2.200 Nm)
 • Versnellingsbak met 2 versnellingen
 • Pakket met 9 batterijen 300 kWh
 • Maximaal laden 150 kW

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo