Volvo Europa Truck fabriek wordt zero-emissie hub

Als je elektrische vrachtwagens produceert, is het logisch om de voorkeur te geven aan zero-emissie voor je eigen transport. De Volvo Europa Truck fabriek in Gent voegt de daad bij het woord door de oprichting van een volwaardige oplaad- en tankhub voor elektrische en waterstoftrucks.

De hub zal gebouwd worden in samenwerking met Milence – de joint venture voor laadinfrastructuur tussen Daimler Truck, Traton en Volvo Group – en de wereldleider in waterstof, Air Products. Het zal dus in staat zijn om zowel elektrische trucks (7 MCS-laadpunten tegen 2025) als toekomstige trucks op waterstof op te laden. Air Products is van plan om in 2026 een tankstation met opslag van vloeibare waterstof in gebruik te nemen. Deze combinatie van de twee belangrijkste energievormen voor vrachtwagens is momenteel uniek in Europa.

Afhankelijk van de haalbaarheidsstudie die momenteel wordt uitgevoerd en de toekenning van vergunningen, is de start van de werkzaamheden gepland voor eind 2024.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo FMX Electric 6×4 met containerhaaksysteem als eyecatcher op Matexpo

Volvo Trucks zag de afgelopen maanden de vraag naar elektrische mobiliteit in de bouwsector toenemen door de emissievrije zones in steden en de noodzaak voor bouwbedrijven om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Daarom focuste Volvo Trucks zich tijdens Matexpo op elektrische vrachtwagens en diensten. Op de stand in Kortrijk zien we dus uitsluitend elektrische vrachtwagens, […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo