125 jaar Hilaire Van der Haeghe – Een toonbeeld van stabiliteit

Dit artikel verscheen in LOGISTICS Management 68

Hilaire Van der Haeghe bestaat al 125 jaar. Een eerbiedwaardige leeftijd die getuigt van een grote stabiliteit en die op geen enkele manier afbreuk doet aan de dynamiek van de firma. Met hoogwaardige merken, een voortdurend streven naar een onberispelijke service en een toekomstgerichte blik gaat Hilaire Van der Haeghe vol vertrouwen het tweede kwart van deze eeuw in.

De onderneming Hilaire Van der Haeghe zag dus 125 jaar geleden het levenslicht. In die tijd verkocht Hilaire wasmachines en -centrifuges. Vandaag de dag is de onderneming actief in drie sectoren: landbouw, parken en tuinen en de industrie. In deze laatste sector (HH Industry) heeft ze drie paradepaardjes: Yale (vorkheftrucks en magazijnuitrusting), Addax (kleine elektrische bedrijfsvoertuigen) en Adlatus (industriële schoonmaakrobots). Drie complementaire merken die dezelfde klantengroep aanspreken.

Direct contact

Michel De Maeyer, Business Unit Manager, legt uit hoe de onderneming zich positioneert in de sector van de goederenbehandeling: “HH Industry is de exclusieve verdeler van het Amerikaanse merk Yale in België. Volgend jaar vieren we veertig jaar exclusiviteit. Ons assortiment omvat alle soorten magazijnuitrusting die in België worden gebruikt, of ze nu op diesel, gas of elektriciteit werken.” Wat de verschillende aandrijftypes betreft, bevestigt De Maeyer dat verbrandingsmotoren het steeds moeilijker krijgen: “Zware machines worden nog steeds aangedreven door dieselmotoren, maar zelfs in dat segment wint elektriciteit terrein. Vroeger bestonden er geen elektrische vorkheftrucks met een hefcapaciteit van 16 ton. Vandaag wel. Elektriciteit is tegenwoordig de favoriete energiebron voor vorkheftrucks en lichtere machines. Bovendien onderzoekt Yale nog steeds andere energiebronnen, zoals waterstof.”

Hoewel HH Industry een gerenommeerd premiumaanbod heeft, schuilt zijn sterkte vooral in de service, zoals De Maeyer opmerkt: “Servicekwaliteit is een echte prioriteit. Ons team van technici onderhoudt rechtstreekse contacten met de klanten. In 98 procent van de gevallen is een besteld onderdeel de volgende dag al beschikbaar bij de gebruiker. We stellen ons ook als doel om zo direct mogelijk in te grijpen. Dankzij onze beperkte omvang kunnen we dit type van service nog steeds aanbieden. Voor grote bedrijven ligt dat veel moeilijker.”

Klaar voor de toekomst

Zelfs na 125 jaar blijft het bedrijf naar de toekomst kijken. De Maeyer: “Onze ‘Fit for the Future’-strategie blijft fundamenteel ongewijzigd: premiummerken aanbieden en tegelijk openstaan voor nieuwe technologieën om ons assortiment nog verder uit te breiden. Met dat in gedachten hebben we een stuk grond gekocht in Sint-Katelijne-Waver waar we over drie à vier jaar onze nieuwe vestiging zullen bouwen. Daar zullen al onze merken vertegenwoordigd zijn.”

Enkele belangrijke data

1898: de onderneming wordt opgericht en verkoopt wasmachines en -centrifuges

1935: de onderneming richt zich op de landbouwsector (kunstmeststrooiers, zaaimachines en maaimachines)

1947: de eerste tractoren en landbouwmachines worden geïntroduceerd

1985: exclusieve distributie van Yale

2021: nieuwe merken: Addax en Adlatus

2023: De onderneming viert haar 125ste verjaardag. Het jubileum ging gepaard met een aantal evenementen: een ontspanningsdag met personeel en concessiehouders, een weekend met personeelsleden en hun gezin in Rotterdam en een feest dat werd bijgewoond door 600 genodigden, klanten, leveranciers en concessiehouders.

2026-27: nieuwe vestiging in Sint-Katelijne-Waver

Lees alles over Hilaire Van Der Haeghe NV (Yale Material Handling Belgium)

video

We Are Champions (seizoen 8, afl 2) – Logistics.TV 40 (Kanaal Z)

In de vorige aflevering van ‘We Are Champions’ kroonde Luc De Schryver zich tot kampioen in het geblinddoekt heftruck rijden. Vandaag strijden Jef Bouwens en Johnny Boden om de koppositie in het klassement van hem over te nemen. Om de opdracht van vandaag te winnen, zullen de deelnemers de hoogste toren moeten stapelen met Topa-dozen. […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo