148 Belgische chauffeurs krijgen IRU-diploma

Zoals elk jaar heeft de IRU, de internationale organisatie voor wegtransport, zijn erediploma’s uitgereikt aan de beste chauffeurs van het nationale en internationale wegtransport. Dit gebeurde met – voor België – de steun van Febetra.

Om het diploma te kunnen behalen, moeten de chauffeurs minstens vijf jaar bij hetzelfde vervoerbedrijf in dienst zijn, hun beroep al minstens twintig jaar ononderbroken uitoefenen tot volledige tevredenheid van de huidige en eventuele eerdere werkgevers, minimaal 1.000.000 km voor nationaal of internationaal transport hebben afgelegd, de voorbije twintig jaar geen enkel zwaar verkeersongeval hebben veroorzaakt en de voorbije vijf jaar de verkeers-, douane- of administratieve regels van hun land of van de landen waar ze door rijden niet ernstig hebben overtreden. Dit jaar mochten 148 Belgische chauffeurs die voor een dertigtal verschillende bedrijven werken een erediploma in ontvangst nemen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo