Eerste DAF CF Electric 6×2 afgeleverd in Nederland

De eerste DAF CF Electric 6×2 die aan een klant is afgeleverd is een vuilniswagen. Die is nu in gebruik bij de Nederlandse afvalverwerker ROVA in Zwolle.

DAF Trucks en VDL zijn met een nieuwe veldtest gestart met vier DAF CF Electric bakwagens in 6×2 uitvoering. De eerste CF Electric die tot nu toe zijn verkocht zijn allemaal 4×2. Deze 3-assers bieden een GVW tot 28 ton en een gestuurde sleepas, naast de elektrische VDL-aandrijflijn en een elektrische VDL-opbouw voor het inzamelen van vuilnis. Daar vuilniswagens meestal om de paar uur terugkeren naar hun depot om het afval te storten kunnen ze daar hun batterijen in 30 minuten weer tot 80% opladen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo