Renault Trucks lanceert de serieproductie van zijn Z.E.-gamma

Renault Trucks is in zijn fabriek in Blainville-sur-Orne gestart met de (beperkte) serieproductie van zijn elektrische trucks D en D Wide Z.E. Er is een pand van 1.800 m² gebouwd waar alle technisch werk rond de elektrische voertuigen zal plaatsvinden.

De fabriek van Blainville produceert dagelijks 72 trucks van de D- en D Wide-gamma’s en ook cabines voor de Volvo FL en FE en de DAF LF. De Renault Trucks D en D Wide Z.E. worden op dezelfde montagelijn geassembleerd als hun dieselequivalenten, maar de assemblage van de elektrotrucks vergt wel enige aanpassing van de werkmethodes voor en na de assemblagelijn: de productie begint eigenlijk een week vóór ze bij de lijn komen, met de montage van de eerste onderdelen (aandrijving, motor, versnellingsbak, modulaire voedingskast, …) in het Z.E.-gebouw. Die onderdelen worden daarna naar de hoofdassemblagelijn gebracht waar ze op het voertuig worden gemonteerd. Eens ze van de lijn komen, keren de elektrische vrachtwagens naar het Z.E.-gebouw terug zodat de technici eraan kunnen werken en aanvullende kwaliteitstest kunnen uitvoeren. In totaal duurt het vijftig uur om een elektrotruck te maken.

Renault Trucks schat dat elektrische voertuigen tegen 2025 zo’n 10% van zijn verkoopvolume zullen uitmaken.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo