Volvo Trucks schenkt ruitenwissermotoren aan VUB om beademingsapparatuur te maken

Op vraag van de Vrije Universiteit Brussel schenkt Volvo Trucks 102 ruitenwissermotoren. Deze motoren kunnen worden gebruik voor beademingsapparatuur.

De Fablab werkgroep van de VUB ontwerpt een low cost en snel te produceren beademingstoestel, met de bedoeling om zo veel mogelijk beademingstoestellen in gebruik te hebben voor de verwachte piek van Corona-besmettingen tegen 9 april. De filosofie in het project is het gebruiken van componenten die in grote getallen beschikbaar zijn in andere sectoren dan de medische. “De ruitenwissermotoren van vrachtwagens blijken goed te kunnen werken in deze unieke set-up”, zegt Jonathan Sterckx, Team Captain bij VUB. “Ze zijn sterker dan die van personenwagens, en hoewel deze ook werken, zullen die van de vrachtwagens een langere levensduur hebben.” De beademingstoestellen moeten wel nog gecertificeerd worden voordat ze kunnen worden ingezet in de ziekenhuizen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met het UZ Brussel.

In dat kader heeft Volvo Trucks 102 ruitenwissermotoren aan VUB geschonken. Deze zijn afkomstig van een voorraad onderdelen van de Volvo FL6 en worden bezorgd op 26 maart. “We hopen dat dit VUB project een inspiratie kan zijn voor meer steun om ook vanuit onze sector levens te kunnen redden” aldus Peter Himpe, Vice President Volvo Trucks Belux.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo