blank

TLV eist correcte verkoopprijs voor transporteurs

De transportsector staat meer dan ooit onder financiële druk. Een rendabele beladingsgraad bereiken is niet meer mogelijk bij veel transporteurs, en die moeten gestegen kosten doorrekenen aan hun klanten om te overleven, zegt Transport en logistiek Vlaanderen.

“Heel wat segmenten van de economie liggen stil en daardoor ook bepaalde niches van het goederenvervoer. Ook voor andere sectoren ligt het aantal ritten drastisch lager. Veel vervoerders zagen tal van opdrachten geannuleerd door de coronacrisis”, zegt Lode verkinderen, secretaris-generaal van TLV. “Transporteurs hebben traditioneel al heel beperkte marges. Alleen door een maximale beladingsgraad te bereiken houden ze het hoofd boven water. Een groot deel van de terugvrachten voor vervoerders is nu weggevallen, wat de beladingsgraad heeft onderuitgehaald. De transporteur wordt ook geconfronteerd met extra kosten door wachttijden aan grenzen of strengere procedures bij de opdrachtgevers. Daarnaast zijn er nog andere onbetaalde prestaties. Voor al deze extra kosten kunnen vervoerders nog geen hogere verkoopprijs doorrekenen”.  En in juli worden de tarieven van de kilometerheffing in Vlaanderen nog eens verhoogd… “Vervoerders kunnen de huidige situatie en de 16% duurdere kilometerheffing alleen maar overleven door consequent te blijven streven naar een correcte verkoopprijs die alle kosten dekt’, aldus Verkinderen.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo