Brexit: 7 Europese federaties vragen om een langere overgangsperiode

Zeven Europese vervoersfederaties, waaronder Febetra, vragen om een langere overgangsperiode voordat Brexit in werking treedt. De zeven betrokken federaties vertegenwoordigen de belangen van de vervoerders in Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Polen, Finland en de drie Scandinavische landen.

Volgens de ondertekenaars van een gezamenlijke verklaring heeft de coronaviruscrisis de taak van duizenden kleine en middelgrote vervoersondernemingen, die nog steeds niet weten hoe ze zich moeten voorbereiden op de praktische gevolgen van Brexit, nog ingewikkelder gemaakt, met alle onzekerheid, met name op budgettair gebied, die daarmee gepaard gaat: “De huidige crisis heeft de autoriteiten doen inzien dat het wegvervoer een sleutelrol speelt in de dienst van de economie. Het uitblijven van een akkoord tegen eind 2020 zou een zeer negatief effect hebben op het vervoer en de logistiek, in een tijd waarin onze bedrijven al te lijden hebben onder de gevolgen van de coronaviruscrisis, die zal worden gevolgd door een economische crisis zonder weerga. Daarom wachten we niet tot 1 juni en de opening van de vierde onderhandelingsronde tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie om de overgangsperiode met een jaar of twee te verlengen, het moment om duidelijk de regels vast te stellen die dan op uniforme wijze voor beide partijen zullen gelden. “

Lees alles over FEBETRA

FEBETRA

video

Dag van de Chauffeur 2021 – Passion4Trucks Roadshow 2021

9 december 2021 is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Hoogste tijd om ook in België alle vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Want zonder deze hardwerkende mannen en vrouwen komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan. Vrachtwagenchauffeurs: bedankt! Daarom willen we samen met heel veel bedrijven talrijke acties organiseren om deze boodschap […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo