blank

FordPass Connect-modem nu standaard op vrijwel alle Ford Transits

Ford geeft impuls aan ‘verbonden’ bedrijfswagens door vrijwel alle Transits uit te rusten met een FordPass Connect-modem. Dit maakt draadloze updates en nieuwe functies mogelijk, zoals Guard Mode, een nieuw realtime systeem dat voertuigen beschermt tegen criminaliteit.

Ford heeft al meer dan 100.000 ‘connected’ bedrijfswagens voor Europa geproduceerd. Echter was een FordPass Connect-modem tot voor kort een uitrustingsoptie. Nu behoort hij tot de standaarduitrusting. Enkel de Courier wordt er nog niet mee uitgerust: klanten hebben alleen toegang tot Ford telematica-abonnementsservices als zij een achteraf aangeschafte plug-in-modem gebruiken. Voor overige klanten is het modemabonnement gratis.

De modem verbindt Fords draadloos met internet en maakt draadloze updates mogelijk. Hiermee kan Ford nieuwe functies en kwaliteitsverbeteringen leveren zodra deze beschikbaar komen – zonder dat daarvoor een bezoek aan een dealer of servicecentrum nodig is. Integratie met Ford Telematics en Ford Data Services is ook mogelijk voor fleetklanten met grotere wagenparken. Deze betaalde tools hebben toegang tot voertuiggegevens om de inzetbaarheid van voertuigen beter te kunnen managen en de efficiëntie te verhogen. Voor kleinere vloten wijst Ford op de FordPass Pro-app, die maximaal vijf bedrijfswagens kan controleren.

FordPass Pro Guard Mode

Guard Mode is een nieuw beveiligingssysteem dat toegankelijk is via de FordPass Pro-app. Bij deze beveiligingsmodus, die later in 2020 beschikbaar komt, worden bedrijfswagens realtime bewaakt. Als Guard Mode is geactiveerd detecteert het systeem wanneer er iemand in het voertuig stapt, de motorkap opent of de motor start, en verstuurt het een pushmelding naar de smartphone van de eigenaar. Het systeem biedt ook extra beveiliging tegen diefstal of kopiëren van sleutels, omdat het ook waarschuwt als een voertuig met een sleutel wordt ontsloten of gestart.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo