UPTR gekant tegen eventuele verhoging van de kilometerheffing als gevolg van Covid-19

Na een vergadering van het “Comité de Prélèvement Kilométrique Poids-Lourds” in Wallonië is de UPTR bezorgd dat de inkomsten uit de kilometerheffing in Wallonië zullen dalen als gevolg van de gezondheidscrisis en wil zij voorkomen dat de tarieven worden verhoogd om dit verlies aan inkomsten te compenseren.

Ter herinnering: in Wallonië worden de inkomsten uit de kilometerheffing volledig betaald aan Sofico, dat verantwoordelijk is voor de financiering van de transportinfrastructuur. Zij zijn goed voor meer dan 70% van de inkomsten van Sofico (tegenover slechts 16,7% voor de heffing die het Waalse Gewest voor de gebruikers van lichte voertuigen betaalt). Deze inkomsten zijn sinds maart gedaald, maar de directeur van Sofico, Jacques Dehalu, zegt dat de situatie onder controle is. Volgens hem staat er vooralsnog geen verhoging van de kilometerheffing op de agenda. Toch waarschuwt de UPTR, in de veronderstelling dat er geen rook is zonder vuur, dat als de herfinanciering van Sofico uiteindelijk nodig zou zijn, het ongepast zou zijn dat de vervoerders de dupe zouden zijn.

Lees alles over UPTR

UPTR

video

UPTR ontmoet kmo transport en logistieke ondernemingen

UPTR is de Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke ondernemers die de Belgische Transport- en Logistieke ondernemers vertegenwoordigd op een regionaal, nationaal en Europees niveau. UPTR biedt een brede waaier van diensten en juridische bijstand aan en dit alles om de administratieve last van de transport- en logistieke ondernemingen van vandaag te verminderen. “Onze leden […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo