Aerts Trucks levert eerste DAF op HVO aan een Belgische gemeente

Aerts Trucks overhandigde vorige week een nieuwe DAF CF aan de gemeente Bornem. niet zomaar ‘een DAF CF’, wel één die op HVO zal rijden. En dat blijkt een premiere te zijn voor een Belgische gemeente…

De gemeente Bornem zet sterk in op vergroening en wil o.a. het potentieel van biodiesel ten volle benutten. Vandaar dat op de terreinen van de technische dienst een eigen tank geïnstalleerd werd, waar HVO getankt kan worden. De vrachtwagens van de gemeente Bornem leggen weinig kilometers af. “Dat tempert de gevolgen van de nog fors hogere kostprijs van HVO in vergelijking met klassieke dieselbrandstof. DAF Trucks en brandstoffenleverancier Maes maken zich sterk dat dit een voorbijgaand fenomeen is, maar zelfs dan nog is dat een kleine prijs voor een beter klimaat en gezondere lucht”, verduidelijkt Nicole Van Praet (schepen van milieu, energie en openbaar groen).

 

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

DAF showt CF Construction 6×4 en 8×4

Niettegenstaande DAF al meerdere jaren marktleider is in het trekker segment in België, zet DAF al geruime tijd sterk in om een gevestigde waarde te worden in de bouwsector. DAF heeft met de CF Construction 6×4 en 8×4 robuuste voertuigen, welke met sprekend gemak inzetbaar zijn op zwaar en geaccidenteerd terrein zoals hier in deze […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo