Mercedes lanceert de Actros F

De Actros F, die in september vorig jaar werd aangekondigd, begint zijn commerciële carrière in België. De Actros F is minder geavanceerd dan de Actros en is bedoeld als toegangspoort tot de Mercedes-Benz wereld en is vooral bedoeld voor klanten die op zoek zijn naar een functionele truck.

Wat de Actros F het beste symboliseert is de aanwezigheid van traditionele spiegels in plaats van MirrorCam camera’s, maar ook andere technische verfijningen worden weggelaten of als optie aangeboden, zoals Predictive Powertrain Control, het navigatiesysteem, de multimediacockpit met 10 inch scherm en het multifunctionele stuurwiel. De veiligheidssystemen voldoen aan de huidige wetgeving, met daarbovenop Active Break Assist 5 et Lane Keeping Aid, maar systemen zoals Sideguard Assist zijn optioneel. De prijs van het basismodel zal daarom naar verwachting aanzienlijk dalen.

Met deze nieuwe versie richt Mercedes-Benz zich ook op toepassingen zoals tank- of silotransport, kippertransport en wissellaadbaktransport. De Actros F wordt daarom aangeboden met een keuze aan cabines gereduceerd tot de StreamSpace (BigSpace is optioneel), met een 120 mm motortunnel. Het motorbereik is beperkt tot de OM470 (326 tot 455 pk) en de OM471 (421 tot 530 pk). Er is geen 15,6 liter OM472 motor. De productie van deze nieuwe versie start in april.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo