Chaos aan de grenzen: de druk op Angela Merkel neemt toe

Terwijl Duitsland de lijst van “risico”-regio’s waarmee de grenscontroles moeten worden verscherpt, zou kunnen uitbreiden tot de Elzas, staat de Duitse bondskanselier Angela Merkel onder toenemende druk om het vrije verkeer van goederen te herstellen.

Zo heeft de IRU gewezen op de enorme problemen die het leven van de chauffeurs nog steeds teisteren bij de Brennerpas (foto), waar honderden van hen in de kou in de rij moeten staan om te worden getest. De Duitse vervoersvereniging BGL heeft van haar kant een nieuwe open brief aan de Bondskanselier geschreven nadat drie andere pogingen geen antwoord hadden opgeleverd. De BGL wijst niet alleen op de ontwrichting van de bevoorradingsketen die de gehele Duitse industrie begint te treffen, maar ook op de kilometerslange wachtrijen aan de grensovergangen en de tijd die chauffeurs, onder onaanvaardbare omstandigheden, verliezen in de twee Covid-testcentra die tijdelijk zijn opgezet in Sterzing (aan het begin van de Brennerpas) en Waidhaus. Zoals een chauffeur van een BGL-lidbedrijf het samenvatte: “Het is maanden geleden dat ik in zo’n dichte menigte ben geweest. Als ik de Corona nog niet gehad heb, dan heb ik hem nu zeker te pakken!”.

De BGL dringt er daarom nogmaals op aan dat internationale vervoerders worden vrijgesteld van gezondheidscontroles aan de grenzen, maar dat zij in hun cabines worden getest en vervolgens traceerbaar zijn, zoals in het VK.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo