Garage Herman Noyens wordt importeur voor Ford Trucks

De komst van Ford Trucks op de Belgische markt, die een goed jaar geleden was aangekondigd, is bevestigd door de ondertekening van een contract tussen de Turkse fabrikant en het bedrijf Garage Herman Noyens, dat reeds drie Ford-garages in de Kempen uitbaat. De nieuwe structuur moet de namen van haar lokale agenten nog bekendmaken, maar heeft een originele webshop gelanceerd en zal een gloednieuw hoofdkantoor bouwen in Turnhout.

Met de titel van ‘Truck of the Year 2019′ komt de Ford F-Max vanaf deze maart naar België. De eerste twee exemplaren zijn vorige week via de haven van Antwerpen aangekomen en worden momenteel geregistreerd, maar de verkoop kan al beginnen. In eerste instantie zal de importeur de eerste bestellingen afhandelen, die via een webshop zouden kunnen worden gegenereerd (een primeur in België). De leveringstermijn bedraagt officieel acht weken. In de komende weken zou Ford Trucks Belgium zijn eerste officiële agenten bekend moeten maken, maar er wordt nu al gesproken over de regio’s Kortrijk, Antwerpen, Luik, Brussel en Limburg. In een tweede fase moet dit netwerk worden uitgebreid tot de rest van Wallonië en de regio’s Gent en Brugge. Ford Trucks Belgium heeft de ambitie om binnen 5 jaar een marktaandeel van 5% te bereiken, maar sales manager Danny Wuytack vertelde ons: “Wij zullen geen marktbreker zijn.”

Wat het gamma betreft, zal het in eerste instantie gebaseerd zijn op de F-Max in een 4×2-trekkerversie met 500 pk (de 6×2 is momenteel niet gepland), met twee wielbases (de lange wielbasis maakt het mogelijk tanks van 1350 liter te installeren) en met een normale of lage koppelschotel (950 mm). Ford Trucks Belgium zal binnenkort ook andere modellen uit het oudere ‘Legacy’-gamma aanbieden, voor zware distributie, gemeentediensten en afvalophaling. Deze modellen kunnen worden aangedreven door motoren van 330 tot 480 pk. Ford Trucks Belgium zal trouwens in september aanwezig zijn op de Matexpo-beurs met bouwvoertuigen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo