Jost presenteert KKS automatische koppelingsysteem

Jost introduceert een nieuw KKS automatisch koppelingssysteem tussen trekker en oplegger. De chauffeur kan de oplegger aan- en afkoppelen met de afstandsbediening in de cabine.

Het KKS-systeem beheert de koppelschotel, de aansluiting van de elektrische en pneumatische verbindingen en de zwengel van de Modul E-Drive telescopische steunpoten. Dit betekent dat het niet langer nodig is op het platform te klimmen om deze soms gevaarlijke manoeuvres uit te voeren.

Tijdens het aankoppelen gebruikt de chauffeur de luchtvering om het trekkerchassis op te heffen en de koppelschotel in contact te brengen met de koppelplaat van de oplegger. De op de koppelschotel gemonteerde sensor bevestigt dit contact, waarna de trekker achteruitrijdt totdat de kingpin veilig in de koppelschotel is gepositioneerd en vergrendeld. Ook de nauwkeurigheid van de kingpinpositie en de juiste vergrendeling van de koppelschotel worden door sensoren bewaakt. De KKS-stekker verbindt ook automatisch de lucht-, elektrische en ABS/EBS-voorzieningen. En de steunpoten worden altijd volledig automatisch weer opgetrokken. Al deze stappen worden in real time op de afstandsbediening gedocumenteerd.

Volgens Jost vermindert dit KKS-systeem de tijd die nodig is voor elke opleggerwissel met tot 50% en is het daarom bijzonder geschikt voor transporteurs met korte pendeltijden. Het is ook zeer relevant voor het vervoer van gevaarlijke goederen, aangezien het sensorbewakingssysteem een zeer hoog veiligheidsniveau tegen koppelingsfouten garandeert.

Lees alles over JOST Benelux

JOST Benelux

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo