Dit is de nieuwe Mercedes-Benz Citan!

Na een lange teasercampagne is het eindelijk zover: dit is de nieuwe Mercedes-Benz Citan. Het Duitse merk onthulde zonet de nieuwe generatie van zijn meest compacte bestelwagens, die vanaf midden september kunnen worden besteld.

De Citan behoudt zijn compacte buitenafmetingen en biedt een laadvermogen tot 782 kg en een laadvolume tot 2,9 m³. Er zal ook een versie met lange wielbasis beschikbaar zijn die uiteraard een nog groter laadvolume biedt. De nieuwe Citan zal beschikbaar zijn in drie versies: de gesloten bestelwagen, een Tourer personenwagenversie en 100% elektrische e-Citan. Die laatste komt in de tweede helft van 2022 op de markt met een rijbereik tot 285 km op één batterijlading en vervolledigt het elektrische aanbod van Mercedes-Benz Vans. Onder de motorkap is er, naast de elektrische versie, keuze uit dieselmotoren met 75, 95 of 116 pk en benzinemotoren met een vermogen van 102 of 131 pk.

Meer Mercedes

De nieuwe Citan deelt, net als de vorige generatie, zijn basis met de Renault Kangoo. Vooraan is de verwantschap met andere modellen van Mercedes-Benz echter duidelijk merkbaar, en ook in het interieur weet Mercedes-Benz in deze generatie meer zijn eigen stempel te drukken. Ook het MBUX infotainmentsysteem is dus van de partij in de Citan, samen met functies als Live traffic en Mercedes Me Connect services voor een hogere werkefficiëntie.

Mercedes besteedde naar eigen zeggen ook extra aandacht aan de rijeigenschappen, met uitgebreide tests om de veren, schokdempers en stabilisatoren van de Citan zorgvuldig op elkaar af te stemmen. Zo zou het Mercedes-DNA ook tot uiting moeten komen in de rijeigenschappen van de Citan. Wanneer we hem kunnen testrijden, delen we met plezier onze indrukken.

De prijzen van de nieuwe Mercedes-Benz Citan worden midden september bekendgemaakt, wanneer de verkoop start.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo