Ford Trucks Belgium: “Ford Trucks op de belgische markt gelanceerd”

Na een grondige selectie, kregen we de kans om invoerder en verdeler van Ford Trucks in België te worden. Een partnerschap met 6 onafhankelijke garages werd opgezet, waardoor een nationale dekking bereikt kan worden. Dit past volledig in de Europese strategie van het merk. Ook in andere Europese landen gaat men op een vergelijkbare manier tewerk.

“Wij zijn de tweede generatie in dit familiebedrijf dat et onze drie vestigingen tot een gevestigde waarde in de Kempen uitgegroeid is”, legt CEO Nathalie Noyens uit. “In 2018 nam ik de zaak met mijn broer over, wat ons voor een keuze plaatste. De activiteiten verder zetten of op zoek gaan naar een extra uitdaging, het werd het tweede (lacht). Van één leverancier afhangen houdt altijd risico’s in. En dus zochten we een partner die we vonden bij Ford Trucks. Na een grondige selectie werden we verkozen als invoerder en verdeler voor de Belgische markt.”

“We selecteerden 6 onafhankelijke Truck-garages die zich vandaag officieel Ford Trucks Dealer mogen noemen”, vervolgt Noyens. “Het hele productengamma wordt aangeboden. Dit dealernetwerk is nodig om een bijna landelijke dekking te garanderen. Dit moet ook als je een markt als deze wil binnendringen. Ford Trucks beschikt inmiddels al over een netwerk als het onze in verschillende Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Luxemburg.”

“ We willen ons zeer transparant opstellen.”

“We zijn de achtste speler in het trucklandschap in ons land met de ambitie om binnen de 5 jaar een marktaandeel van 5% te bemachtigen”, besluit Noyens. “Dit willen we bereiken door ons zeer transparant op te stellen, waarbij de klant zijn truck online kan samenstellen en bestellen.

Onmiddellijk to-the-point strategie dus, dat is ook mijn persoonlijke drijfveer als ondernemer. Door de lokale verankering van de dealers uit ons netwerk staan we zeer nauw bij onze klanten. De uitdaging die we zochten in 2018 hebben we nu wel echt gevonden (lacht).”

Distributor:
Herman Noyens Trucks NV – Antwerpseweg 66, 2440 Geel

Dealerships:
Garage O.C.M. – Rue Mitoyenne 354, 4840 Welkenraedt
CTSL – Zuidbroek 1, 3600 Genk
Eeckhout-Cardoen – Vaartstraat 44, 8710 Wielsbeke
AD Services – Rue de Seneffe 75b, 6181 Courcelles
ACB Motors – Koningin Astridlaan 70 9990 Maldegem
Marc Vansteenland – Koningstraat 13, 8670 Koksijde

www.fordtrucksbelgium.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo