LEVC officieel verkrijgbaar in België

Het werd al aangekondigd als één van de 50 exposanten op het Salon van Brussel, maar nu heeft het Britse merk LEVC, dat onder andere elektrische bestelwagens mat range-extender bouwt, ook een verdeler in België: LEVC Brussels, een onderdeel Sterckx – De Smet. De groep zal instaan voor de verkoop en het onderhoud van de LEVC VN5 bestelwagens en taxi-modellen.

Het Britse LEVC, kort voor London Electric Vehicle Company, startte zoals zijn naam al laat raden met de bouw van elektrische Londense taxi’s, maar maakt daarvan ook een bestelwagenversie. Die krijgt een 31 kWh batterijpakket onder de laadvloer, die een 150 pk en 250 Nm sterke elektromotor van stroom voorziet, goed voor zo’n 100 km rijbereik. Daarnaast is hij uitgerust met een 1.5 liter grote benzinemotor van Volvo aan boord, die dienstdoet als range extender, een gelijkaardig concept als bij de Transit Custom PHEV. De LEVC VN5 biedt een laadvolume tot 5,5 m³ en een laadvermogen tot 830 kg.

Geely

LEVC is net als Volvo een onderdeel van de Chinese Geely-groep. Dat Sterckx-De Smet de eerste Belgische verdeler is van het merk in ons land, is niet verwonderlijk. De Brusselse groep met vestigingen in Halle, Zellik, Sint-Genesius-Rode en Drogenbos verdeelt immers zowel Volvo als Lotus, beiden merken van Geely. Daarnaast heeft de garagegroep ook sterke links met vlootbeheerders en is de Brusselse regio één van de gebieden waar elektrische bestelwagens hun nut kunnen bewijzen, gezien de inzet op uitstootvrije mobiliteit van de Brussels regering en de LEZ.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo