LEVC lanceert nieuw platform voor elektrische bestelwagens

Momenteel beperkt het commerciële aanbod van LEVC zich tot een elektrische bestelwagen gebaseerd op de populaire Londense taxi. Dat gaat veranderen met de komst van een gloednieuw gamma dat gebaseerd zal zijn op een gloednieuw technologieplatform, SOA genaamd.

SOA is gebaseerd op het skateboardprincipe dat door steeds meer fabrikanten wordt ontwikkeld. In dit geval heeft LEVC (in samenwerking met Geely Group) een platform ontwikkeld waar de batterijen centraal geplaatst zijn, zodat er maximale ruimte vrijkomt voor goederen (of passagiers, want het platform is ook bedoeld voor passagiersvoertuigen) dankzij een volledig vlakke vloer. De elektrische ophangingselementen zijn vooraan op het chassis geplaatst, terwijl het achterste deel profiteert van een volledig nieuwe ophanging die een aanzienlijke achteroverhang mogelijk maakt.

Dit platform zal beschikbaar zijn met een wielbasis tussen 3.000 en 3.800 mm, waardoor voertuigen kunnen worden gebouwd met een maximale lengte tussen 4.860 en 5.995 mm en een breedte tussen 1.954 en 1.984 mm. De batterijen zullen een capaciteit van 73 tot 120 kWh kunnen bieden, waardoor het voertuig volgens LEVC een maximale actieradius van 695 km zal hebben; LEVC belooft ook (zonder verdere details te geven) “ultrasnelle” oplaadmogelijkheden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo