DAF Trucks heeft positief momentum

DAF Trucks lijkt er goed in te zijn geslaagd in 2021, een jaar dat werd gekenmerkt door een toename van het aantal orders, gecompliceerde leveringen en de overschakeling op een nieuw zwaar gamma. De Nederlandse fabrikant heeft bekendgemaakt dat hij 49.000 eenheden van zijn CF- en XF-vrachtwagens en 11.000 LF’s heeft gebouwd.

Deze cijfers betekenen een stijging met 13.600 eenheden ten opzichte van 2020, toen de fabrieken werden gesloten wegens opsluiting. Wat het marktaandeel betreft, bereikte DAF een penetratie van 15,9% (- 0,4%) in het segment van meer dan 16 ton en van 10,1% (+ 0,6%) in het middelgrote segment. In België is DAF Trucks erin geslaagd zijn leidende positie bij de trekkers te behouden, ondanks een lichte daling van het marktaandeel (van 22,2% tot 20,8%). Bij de vrachtwagens daarentegen is de situatie contrastrijker tussen het middensegment (van 15,5% tot 16,7% marktaandeel) en het zware segment (van 16,4% tot 13,5%).

DAF Trucks is ook verheugd dat 40% van zijn trucks verkocht worden met een DAF MultiSupport service/reparatie contract. “Dit betekent dat steeds meer klanten kiezen voor maximale ondersteuning, zowel wat de kosten als wat de beschikbaarheid van voertuigen betreft. Een recordaantal exploitanten maakte ook gebruik van de diensten van Paccar Financial, dat ook een ongekend aantal gebruikte voertuigen verkocht,” aldus Richard Zink, DAF-bestuurslid verantwoordelijk voor marketing en verkoop.

Een groeiende markt in 2022

DAF Trucks is ook de enige fabrikant die een prognose, zij het een voorzichtige, maakt over de ontwikkeling van de Europese markt. Deze keer is het niet anders. “Dankzij een sterke economie is de vraag naar vrachtwagens groot in Europa. Wij verwachten dat de Europese markt 260.000 tot 300.000 voertuigen zal bereiken tegen 2022,” zegt Harry Wolters, President en CEO van DAF Trucks. Hij rekent uiteraard op het eerste volledige jaar op de markt voor zijn nieuwe XF, XG en XG⁺ gamma om deze gunstige situatie optimaal te benutten.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo